Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Ben je opzoek naar een gezonde én lekker snack maar heb jij geen inspiratie? Wij geven je een aantal voorbeelden van gezonde tussendoortjes die je geheel zonder spijt kunt opeten!

Groenten

Een portie groente is altijd zeer eenvoudig mee te nemen naar je werk, school of tijdens een uitje. Snijd wortels, komkommers, tomaten of paprika’s in kleine blokjes of reepjes en stop de groenten in een bakje.

Bakje (soja)yoghurt

Een ander voorbeeld van een gezond tussendoortje is een bakje (soja)yoghurt. Zuivel bevat veel vitamine B, calcium en eiwitten. Het is wel aan te raden om voor een gezonde variant te kiezen met zo min mogelijk suiker of andere toevoegingen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een bakje yoghurt of kwark te mengen met wat vers fruit zoals bramen, frambozen of aardbeien.

Fruit

Het advies is om twee stuks fruit per dag te eten en daarbij zoveel mogelijk te variëren. Denk aan bananen, bessen, aardbeien, appel, meloen of druiven. Zoals eerder gezegd kun je er ook voor kiezen om het fruit te mengen met wat yoghurt of kwark. Top dit af met wat noten of kaneel en smullen maar!

herbalife

Herbalife shake

Herbalife shakes zijn rijk aan natuurlijke en gezonde nutriënten en proteïne. De shakes van herbalife zijn een effectieve methode als je snel wilt afvallen of een spiermassa op wilt bouwen. Deze shakes zijn bovendien zuivelvrij, glutenvrij en vegan.

Crackers

Een lichte en gezonde snack is de cracker. Crackers kun je eenvoudig zelf beleggen met beleg naar wens. Bijvoorbeeld: hummus met wat groente zoals plakjes komkommer, avocado, hüttenkäse, ei of tomaat. Crackers zijn beschikbaar in veel verschillende soorten en maten. Kies bij voorkeur wel voor een volkoren cracker.

Peulvruchten

Kikkererwten, edamame, erwtjes, boontjes of linzen: misschien zijn peulvruchten niet het eerste waar je aan denkt bij een tussendoortje. Toch zijn deze snackjes erg gezond! Peulvruchten zitten vol met vezels waardoor je je lang verzadigd voelt. Neem ze mee in een bakje, of maak er een lekkere hummus van om je groenten in te dippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *