Vakantie Belgische kust

Vakantie dicht bij huis maar toch in het buitenland? Ga voor de Belgische kust!

Wie van reizen houdt en dat ook daadwerkelijk het liefst doet tijdens vakanties, die heeft tegenwoordig uit een reisaanbod te kiezen dat groter is dan ooit. Met al die mogelijkheden in verre landen zou je bijna vergeten dat je ook gewoon dicht bij huis vakantie kunt vieren en toch in het buitenland. Een vakantie aan de Belgische kust is een geschikt voorbeeld van zo’n niet al te verre maar toch uitstekende vakantiebestemming. In de volgende alinea’s lees je meer wat een vakantie Belgische kust te bieden heeft.

Wat heeft de Belgische kust zoal te bieden?

De Belgische kust is zo’n 66 kilometer lang en bestaat vrijwel geheel uit zandstrand. Dus welk deel van de kustlijn je ook bezoekt, als strandliefhebber zit je altijd goed. Uiteraard zijn er verschillende steden en dorpen aan de kust gelegen. De grootste kustplaats is Oostende. Dit is een stad die alle faciliteiten herbergt die je van een grote stad mag verwachten. Knokke-Heist is meer een typische kustplaats, zij het wel eentje met een redelijk mondaine karakter. Blankenberge, Bredene en Koksijde-Oostduinkerke zijn wat dat betreft wat meer klassieke badplaatsen. Tenslotte mag Nieuwpoort niet onvermeld blijven, want dit is een badplaats die een strandimago combineert met een fraai historisch centrum. 

Proef van de Belgische heerlijkheden

Als je aan de Belgische kust vakantie viert zou het zonde zijn als je niet zou profiteren van de heerlijke maaltijden en dranken die de Belgische keuken biedt. In België kun je in vele restaurants bijvoorbeeld een heerlijke ‘stoverij’ krijgen. Aangezien de Belgische kust niet ver van de stad Gent gelegen is, kun je wellicht ook een ‘Gentse waterzooi’ bestellen; een gerecht dat echt veel beter smaakt dan het klinkt. Verder komen bierliefhebbers in België zeker aan hun trekken, want dit land kent meer dan duizend verschillende biersoorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *