Ski jassen voor dames: dit moet je weten

Je kunt er bijna niet aan denken als het zomer is maar voor je het weet staat de winter weer voor de deur. Veel mensen gaan dan op skivakantie. Dan heb je natuurlijk wel een leuke outfit nodig. Ski jassen voor dames vind je op allerlei plekken. Je kunt ze zelfs online bestellen. Maar hoe kies je nu de beste ski jas voor jouw smaak en lichaam? Met deze tips maak je ongetwijfeld de beste keuze. 

Ski jassen dames

Je moet wel kunnen bewegen

Zorg dat je lekker met je armen en benen kunt zwaaien. Je bent eigenlijk gewoon aan het sporten terwijl je de pistes af glijdt, en dan is een goede pasvorm en voldoende bewegingsvrijheid natuurlijk maar wat fijn. Zorg dus voor de juiste maat kleding. Koop zeker niks te strak of te klein. Ga in de winkel ook in ´ski-houding´ staan bij het passen. Dus door de knieën en paar keer goed met je armen draaien en zwaaien. Zit alles nog comfortabel? Dan is het goed en kom je ongetwijfeld met de juiste kleding thuis.

Laagjes zijn de juiste keuze

Vrijwel alle merken skikleding werken met een aantal laagjes om uit te kiezen. Dit 3-laags systeem bestaat uit een goede onderlaag (thermo ondergoed), een warme tussenlaag (een vorm van isolatie zoals fleece of dons) en een beschermende buitenlaag (dat is je jas). Dit systeem heeft de voordelen dat het flexibel is: op warme dagen een laagje minder, op koude dagen een laagje meer. Zorg dat je alle drie de lagen in huis hebt en je hebt altijd precies de goede temperatuur op de piste. 

Ski jassen dames

Het kan gewoon betaalbaar

De tijd dat skikleding altijd een dure investering was, is gelukkig voorbij. Ook de goedkopere merken hebben inmiddels ver doorontwikkelde stoffen en producten. Laat je dus niet wijsmaken dat je altijd de hoofdprijs moet betalen voor de juiste skikleding.