Padel een sport voor jong en oud

De sport Padel is een relatief nieuwe sport. Het wordt gespeeld op een veld gelijk aan tennis alleen dan een tandje kleiner. Je kunt het het beste zien als een combinatie tussen squash en tennis. Deze combinatie zorgt voor een heel snel spel dat leuk is om te spelen en door iedereen gespeeld kan worden. Jong tot oud iedereen kan een potje spelen. De spelregels zijn simpel.

Padelcasa

Padelcasa is een winkel waar je alles kunt halen voor de sport. Ze hebben alles van de speciale rackets tot aan allerlei accessoires die de sport aangenamer maken. Ook hebben ze speciale padelballen. Wat is het verschil tussen padelballen en tennisballen. Het grootste verschil is de grootte van de bal. Een padelbal is een tandje kleiner dan een tennisbal. Ook de atmosferische druk per vierkante centimeter is kleiner op de padelbal. Als je naar het racket gaat kijken wordt het verschil wel goed te zien. Het racket is niet gemaakt van draden gespannen door een racket maar een oppervlak met gaten erin om het soepel door de lucht te kunnen bewegen.  Ook kun je minder kracht zetten met een padelracket, maar dit is logisch, omdat het speelveld kleiner is dan een tennisveld.

padel

Padeltassen

Als je al je padelspullen wilt meenemen om een potje te padel te gaan spelen kun je dit in 1 tas eenvoudig meenemen. In deze tas past het racket precies en alles wat je nog meer meeneemt kan ernaast.