Is het volgen van een vitaliteitsprogramma aan te raden?

De vitaliteit van je team is een belangrijk aspect op de werkvloer. Maar heb je je daar als eens in verdiept? Vitaliteit wordt vaak beschreven met de woorden kracht en energie. Dit zie je ook terug op de werkvloer. De ene collega zal ‘s ochtends vrolijker, fitter en energievoller zijn, maar ook mentaal. Dit is dan ook de reden waarom je collega’s veel voordeel kunnen halen uit een vitaliteitsprogramma.

Topprestaties

Hoe werkt zo’n vitaliteitsprogramma?

Er zijn diverse aspecten die bepalend zijn voor je vitaliteit. Steeds vaker wordt een gezonde maaltijd achterwege gelaten voor afhaal of een snelle hap. Alleen zijn deze niet zo gezond. Ook al is dit voor een keer niet erg, maar op regelmatige basis heeft dit effect op je. Dit geldt ook voor je slaap. Je hebt voldoende nachtrust nodig om de volgende dag goed te kunnen functioneren. Het volgen van een programma zal je helpen om hier verandering in te krijgen. Je zult zien dat dit niet alleen effect heeft op jou, maar ook op je team.

Betere samenwerking

Als leidinggevende moet je het goede voorbeeld geven aan je collega’s, maar ze ook in de gaten houden. Merk je dat de vitaliteit beter kan op de werkvloer, dan is het verstandig om actie te ondernemen. De programma’s zijn een ideale combinatie van technologie en individuele coaching. Dit zal gaan resulteren in een fit lichaam en een heldere geest om de dag mee te beginnen. Door de vitaliteitsprogramma en de coaching is het werken aan de vitaliteit niet alleen leuker, maar ook persoonlijker en makkelijker.