Groepslessen tijdens Corona

Voor veel mensen is het nog moeilijk voor te stellen, maar er gaat een eind komen aan dit tijdperk waarin we gedomineerd worden door corona. We zullen dit nooit vergeten en er zal nog lang over gepraat worden wanneer alles voorbij is. Ook in de fitnesswereld is dit een zware periode. De sportscholen mogen niet open, we zullen 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar tijdens het fitnessen en het is nog maar de vraag wanneer we weer groepslessen kunnen volgen. In dit artikel delen we een aantal tips hoe je toch groepslessen kunt houden in deze tijd.

Online

Op allerlei social mediaplatformen gaan trainers en coaches live om lessen te geven. Je kunt via via rondvragen wie dit doen en wanneer. Zo kun je online meedoen met een les van een ervaren trainer. Wil je liever met meer mensen samen sporten? Dan is het ook mogelijk om via Zoom een live groepsles te volgen. Een aantal trainers hebben aanmeldformulieren waar ongeveer 30 man zich kan aanmelden voor een groepsles. Zo heb je toch het gevoel dat je niet alleen sport!

Buiten sporten

Switch the new workout en ga naar buiten! Er zijn verschillende sportscholen die aan het kijken zijn of het mogelijk is buiten groepslessen te geven. Buiten is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden van elkaar en om lekker te kunnen bewegen. Je kunt via Switch kijken of er in jouw buurt een studio is waar je je kunt aanmelden voor een groepsles buiten de deur.

Ook kun je alleen buiten sporten en via Facetime of videobellen samen met je vriendinnen een tijdstip afspreken om tegelijkertijd te sporten. Je hoeft hierbij niet naar elkaar toe te reizen en je kunt elkaar toch motiveren. Sport je liever niet alleen buiten? Dan kun je ook een workout doen in je woonkamer terwijl je vriendin buiten sport.