Fit worden met crossboxing

Wil je jouw fitness-level naar een ander niveau tillen? Dan moet je zeker crossboxing proberen! Dit type training combineert al het goede van bokstrainingen samen met al het goede van kracht- en conditietraining. Dit is echt de ideale manier om in de vorm van je leven te raken. Of je nou wilt afvallen, een betere conditie wilt of betere looks: crossboxing krijgt het voor elkaar. Maar waarom is het zo effectief?

crossboxing
Street fighter fighting in boxing gloves. Isolated on black background with copy Space. Action shot. Sport concept.

Je traint je hele lichaam

Tijdens bokstrainingen pak je iedere spier in je lichaam hard aan. Boksers zijn niet voor niets zo fit en sterk! In de vechtsport moet je op alle vlakken kloppen, zowel op het conditionele vlak als op het gebied van kracht. Als je denkt dat boksen alleen maar om je armen draait, heb je het mis. Om snelheid op te bouwen moet je goed indraaien met je heup en romp en de kracht komt veel uit je benen. Hierbij worden ook je buikspieren op de proef gesteld. Kortom: boksen is niet alleen bad-ass, maar ook goed voor heel je lichaam. Tijdens crossboxing kun je aan deze vaardigheden werken zonder daarbij fysiek contact te maken met een ander. Zo raakt er niemand gewond en pak je toch de voordelen mee van een harde bokstraining!

Circuit-training

Voeg je aan bovenstaande bokstraining nog een functionele circuittraining toe, heb je crossboxing! Deze combinatie maakt het zo pittig en effectief. Circuittraining is een combinatie van een aantal oefeningen (meestal 6 of meer) die worden uitgevoerd met kleine pauzes tussendoor (10/15 seconden) voor een bepaald aantal herhalingen of een bepaalde hoeveelheid tijd. Als er iets is wat zorgt voor een voldaan gevoel is dit het wel!

crossboxing
Shot of a young woman sparring with a boxing partner at the gym

Wil je het ook eens proberen?

Dat kan! Vraag bij ons een gratis proefles aan en ervaar zelf de voordelen van deze geweldige manier van sporten. Wij helpen jou fitness-level naar een nieuw niveau te tillen en die inner-badass naar buiten te brengen. Schrijf je nu in!